غول جستجوی گوگل امروزه به عنوان یکی از بزرگترین های این عرضه می باشد ، این شرکت همیشه به دنبال ارائه یک خدمات بسیرا حرفه ای برای کاربران خود بود هاست ، و اگر توجهی به نتایج جستجو داشته باشیم مطمئنا این نکته را خواهید دانست که گوگل به عنوان تنها ترین موتور جستجوی پر طرفدار جهان به شمار می رود و جستجو های این موتور تا حدودی قدرتمند تر از سایر موتور های جستجو است .
در این مقاله سعی می کنیم چند نکته کاربردی در موتور جستجوی گوگل رو برای شما عزیزان آموزش دهیم امیدوارم مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
گوگل برای جستجوی حرفه ای تر و راحت تر راه کار هایی را برای کاربرانش ارائه نموده است که اگر یک کاربر در جستجو ها از آن استفاده نماید مطمئنا می تواند نتیجه جستجوی دقیقی را داشته باشد. این روش بستگی به هوش شما هم دارد ، چرا که برای جستجوی بهتر شما باید بدانید که کدام کلمه به مفهوم مورد جستجوی شما نزدیکتر است ، البته امروزه با گسترش استاندارد وب ۳ یعنی جستجوی معنایی ، گوگل منظور شما را در جستجو ها می فهمد و از آن طرف مفهوم مطالب موجود در دنیای وب رو هم درک می نماید و در این میان به شما کمک می نماید که چطور جستجوی دقیقتری را داشته باشید.
برای آشنایی کامل با نحوه جستجوی گوگل با ما باشید!
الگوریتم گوگل در جستجو های :
۱- گوگل در جستجو ها تاریخچه جستجوی شما را لحاظ می نماید و از تمام کوکی های مرورگر شما برای راهنمایی شما استفاده می نماید. بطور مثال اگر شما قبلا از یکی از وبسایت ها دیدن کرده باشید، گوگل در نتیجه جستجوی شما اینگونه سایت ها را در صدر جستجو ها می آورد ، این به این دلیل است که گوگل احساس می کند شما از مطالب این سایت خوشتان آمده است ، البته این زمانی اتفاق می افتد که سایت مورد نظر مقاله ای از موضوع مورد جستجوی شما نوشته باشد.
۲- گوگل امروزه در نتایج جستجوی خود مفهوم ها را به شما نمایش می دهد . یعنی اگر شما یک کلمه را نوشتید گوگل مقالاتی را در سایت ها دنبال می نماید که مفهوم کلمه شما در آن موجود باشد و پس سعی کنید در جستجو ها از کلمات بسیار ساده استفاده نمایید.
۳- غلط های املایی : امروز گوگل به اندازه ای هوشمند شده است که غلط های املایی شما را هم می فهمد . می دونید این یعنی چی ؟ این یعنی یه ربات بسیار هوشمند شما را در جستجو ها یاری می نماید. گاهی اوقات نمیدونم برای شما هم پیش آمده یا نه وقتی یک کلمه را دارید می نویسید ولی زبان سیستم بطور مثال انگلیسی است ! گوگل حتی این موضوع را هم می فهمد و نتیجه جستجو را برای شما درست می آورد. این بدان دلیل است که گوگل همیشه این مورد رو رصد کرده که شما بعد از نوشتن اشتباه آمده اید و کلمه درست را نوشته اید ، گوگل از این روش فهمیده که کلمه املایی درست آن عبارت نا مفهوم که شما به دلیل اشتباه بودن زبان نوشته اید چیست. در این موارد حتی گوگل خودش املای صحیح کلمه را برای شما پیشنهاد می کند .معرکه نیست؟
۴- در جستجو ها شما باید سعی کنید از کلمات ساده و مفید استفاده نمایید ، بطور مثال هیچگاه نباید بنویسید "کمرم درد می کند !" بجای این کلمه شما باید بنویسید "کمر درد" ! در این حالت گوگل در مورد این کلمه مقالات بسیار مفیدی را برای شما ارائه خواهد کرد. هر قدر کلمه نوشته شده شما واضح باشد نتیجه جستجوی شما درست خواهد بود.
۵- کلمه مورد نظرتان برای جستجو باید مقداری تکمیل باشد ، سعی کنید از کمترین کلماتی استفاده نمایید که به بهترین نحو منظور مورد نظرتان را نشان دهد.
۶- جستجوی عبارت دقیق : یکی از حساس ترین نحوه جستجوهای گوگل استفاده از کوتیشن "" است . اگر می خواهید یک جستجوی دقیق در مورد یک کلمه داشته باشید کلمه مورد نظرتان را در داخل کوتیشن قرار دهید . بطور مثال "به روز باش"
۷- استفاده از کلمات توصیفی : گوگل برای درک مفهوم واقعی کلمات شما اعلام می کند که با علایم خاصی کلمه مورد نظرتان را درج نمایید بطور مثال وقتی دنبال یک آهنگ زنگ هستید بجای نوشتن [صداهای مشهور] می توانید از [آهنگهای زنگ مشهور] استفاده نمایید تا به نتیجه ی درستی برسید.
۸- بی تاثیر بودن بزرگ بودن یا کوچک بودن کلمات ؛ ابن مورد بیشتر در مورد زبان انگلیسی مورد توجه قرار میگیرد ، یعنی این مورد تنها زمانی اهمیت دارد که شما در جستجوی گوگل قصد جستجوی یک کلمه انگلیسی را دارید .
۹- جستجوی یک کلمه در سایت خاص : وقتی شما به دنبال یک کلمه در سایت خاصی دارید باید این مورد رو به روش زیر به گوگل بفهمانید که موضع مورد نظر را فقط می خواهید در سایت خاصی جستجو شود. بطور مثال وقتی ما میخواهیم کلمه مادربردهای سری x99 ایسوس رو توی سایت به روز باش جستجو کنیم عبارت: مادربردهای سری x99 ایسوسsite:berozbash.blog.ir رو در گوگل جستجو میکنیم ، در این حالت گوگل می فهمه که ما می خواهیم کلمه تبلت رو توی سایت به روز باش جستجو کنیم. یک بار عبارت رو در گوگل جستجو کنید تا مطلب رو کامل بفهمید.
۱۰- در جستجو ها علائم نگارشی توسط موتور جستجوی گوگل نادیده گرفته می شود ، یعنی بطور مثال اگر شما از علامت سوال ؟ یا تعجب ! استفاده نمایید گوگل از این عبارت ها صرف نظر خواهد کرد.
۱۱- جستجوی نوع فایل ها هم یکی دیگر از روش های جستجو در گوگل است . شما با قرار دادن فرمت هر فایل میتونید فایل های مورد نظر رو در گوگل جستجو نمایید بطور مثال برای جستجوی فایل ورد باید فرمت doc رو در آخر کلمه مورد جستجوتون قرار دهید تا گوگل فرمت مورد نظر رو برای شما جستجو کند. بهترین روش برای این کار این هست که شما با قرار دادن عبارت filetype:ppt نوع فرمت فایلتون رو مشخص کنید.