به روز باش: تبلت ها دستگاه های پرکاربردی  هستند و اپلیکیشن های زیادی روی آنها نصب می شود که آنها را پرکاربردتر هم می کند. اما تبلت ها به شدت شخصی هستند و حاوی اطلاعاتی هستند که احتمالاً شما نمی خواهید در دسترس دیگران قرار بگیرد.  

  تصور کنید یکی از نزدیکان شما بعنوان مثال همسر یا فرزندتان بخواهد از تبلت شما استفاده کند،وقتی که شما تبلت خود را در اختیار آنها می گذارید آنها به راحتی می توانند دسترسی مستقیم به ایمیل شما، اپلیکیشن های شما و حتی تاریخچه جستجوهای مرورگر کروم شما پیدا کنند! آیا راه حل مناسبی برای رفع این مشکل وجود دارد؟

 

تبلت های اندرویدی مدرن که با اندرویدهای 4.2 یا جدیدتر کار می کنند راه حل مناسبی برای این مشکل ارائه داده اند.  در واقع این اندروید ها امکان چند کاربره بودن را به شما می دهند  و اجازه می دهند تبلت خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. یعنی شما می توانید یک کاربر  مهمان بسازید و اینگونه از حریم شخصی و اطلاعات محرمانه خود محافظت کنید.  می توانید حساب های کاربری ای که دقیقا مشابه حساب های کاربری در PC عمل می کنند، داشته باشید.  هر اکانت، اپلیکیشن های خودش و سایر اطلاعات مربوط به خودش را از جمله راه اندازی launcher ، همگام سازی اکانت گوگل و ... دارد. این کمک می کند که هر یک از شما  وقتی از تبلت استفاده می کنید، حریم خصوصی بهتری داشته باشید و همچنین به هر یک از شما اجازه می دهد تا با اکانت گوگل خودتان لاگین کنید و فقط ایمیل های خودتان و اطلاعات دیگر مربوط به خودتان را ببینید.

این یک ویژگی کاربردی است که APPle iPad ها آن را ندارند و راهکار آسانی است تا تبلت خود را با کودکان یا هر فرد دیگری به اشتراک بگذارید. تبلت های Amazon Kindle Fire  وMicrosoft Windows  و Windows RT  هم قابلیت چندکاربره دارند فقط Apple iPad تنها دستگاهی است که این ویژگی را ندارد.

  توجه داشته باشید که اندروید 4.2 فقط برای تبلت ها قابلیت چند کاربره را دارد و نه برای گوشی های هوشمند.

 حال ببینیم چطور می توان یک اکانت برای کاربر مهمان ساخت. 

  ساختن یک اکانت برای کاربر مهمان

برای شروع، وارد تنظیمات تبلت اندرویدی خود شوید و گزینه ی Users را بزنید.

توجه: اگر گزینه Users را نمی بینید، اندروید شما ورژن 4.1 یا قدیمی تر است. اندروید 4.2 برای مدتی ست که عرضه شده و روی تبلت هایی از قبلیل نکسوس 7 – ورژ قدیمی و جدید آن –  تبلت های اندرویدی جدید مثل گلکسی سامسونگ و سری ترنسفورمر ASUS یافت می شود.

اگر تبلت شما یک مقدار قدیمی تر است یا یک تبلت نکسوس نیست، ممکن است آپدیت نسخه جدید را دریافت نکند. 

برای ساختن حساب کاربری مهمان، ابتدا گزینه  Add user or profile  را بزنید. توجه کنید که اولین حسابی که شما راه اندازی می کنید به عنوان مالک در نظر گرفته می شود و این توانایی را دارد که هر فضای کاربری را حذف کند در حالی که کاربران دیگر فقط می توانند فضای کاربری خودشان را حذف کنند.

سپس گزینه ی User  را اتخاب کنید.

حساب های User احتمالا برای کاربر مهمان بهترین انتخاب ما هستند در حالی که restricted profile ها ممکن است  بهترین  گزینه برای بچه هایی باشند که می خواهید دسترسی آنها را تنها به تعدادی بازی محدود کنید. Restricted profile  را بعدا توضیح خواهیم داد.   ( اگر شما از اندروید 4.2 استفاده می کنید گزینه restricted profile  را نخواهید دید.)

در پنجره زیر اندروید ،اطلاعاتی را درباره ی این ویژگی توضیح می دهد. Ok را بزنید و ادامه دهید.

دکمه ی setup now  را بزنید تا پروفایل مهمان شما راه اندازی شود.

 به آیکن user  در پایین توجه کنید –  حالا شما بعنوان کاربر جدید وارد شده اید. قفل صفحه نمایش را باز کنید و ادامه دهید.

اولین باری که این کار را انجام می دهید، صفحه خوش آمد گویی را می بینید. سپس از شما درباره حساب کاربری گوگل پرسیده می شود، دکمه ی No را بزنید و not now را انتخاب کنید. این کار به شما این اجازه را می دهد که کاربر مهمانی بسازید که مانند یک حساب کاربری معمولی عمل می کند، البته بجز توانایی استفاده از گزینه هایی که احتیاج به حساب کاربری گوگل دارند. کاربران مهمان می توانند تبلت شما را بردارند و از اپلیکیشن های پیش فرض مثل مرورگر کروم،یوتیوب ، گوگل مپز و اپلیکیشن های دیگر استفاده کنند اما آنها قادر نخواهند بود که بدون ساختن یک حساب کاربری گوگل، اپلیکیشن نصب کنند، چون گوگل پلی این امکان را نمی دهد.

اگر خودتان بخواهید اپلیکیشنی روی حساب مهمان خود نصب کنید، می توانید یک حساب کاربری google بصورت جداگانه برای آن بسازید و اپلیکیشن ها را از گوگل پلی نصب کنید. اندروید نمی خواهد با نصب  دوباره اپلیکیشن هایی که در حساب های کاربری دیگر وجود دارد، فضای بیهوده مصرف کند بنابراین اندروید فقط اپلیکیشن موجود را در دسترس کاربران دیگر قرار میدهد.

برای حساب کاربری جدیدتان نام Guest  یا یک نام شبیه به این وارد کنید و اینگونه پروسه ی ساخت اکانت مهمان را به پایان برسانید.

 

سوئیچ کردن بین حساب های کاربری

برای سوئیچ کردن بین حساب های کاربری می توانید با ضربه زدن روی آیکن های پایین صفحه نمایش ، سوئیچ کنید.

اگر کاربر PIN یا کلمه عبور گذاشته باشد، برای ورود، آن رمز عبور مورد نیاز است. این کار مانع از دسترسی افراد غیر مجاز به حساب های کاربری می شود.

برای خارج شدن نیز به راحتی می توانید صفحه نمایش تبلت خود را قفل کنید یا اجازه دهید صفحه نمایش بصورت طبیعی تایم اوت شود. از روی صفحه نمایش قفل، افراد دیگر می توانند به حساب کاربریشان سوئیچ کرده و وارد شوند.

همچنین شما می توانید با پایین کشیدن پنل تنظیمات از گوشه ی سمت راست  و بالای صفحه نمایش ، وارد  تنظیمات سریع تبلت خود شوید و نام کاربری خود را وارد کنید تا مستقیماً به لاک اسکرین و سوئیچ یوزر بروید.

فقط  سه کاربر می توانند در یک زمان "فعال" باشند. حساب های کاربری فعال در پس زمینه همگام سازی خواهند شد، بنابراین  زمانی که کاربران تصمیم می گیرند از دیوایس خود استفاده کنند،  همه ی ایمیل های کاربران و داده های دیگر همواره آماده خواهد بود.

 اگر چهار اکانت داشته باشید، اکانتی که اخیرا کمتر از همه مورد استفاده قرار گرفته به عنوان اکانت "غیرفعال" در نظر گرفته می شود.  سه اکانتی که اخیرا بیشتر از همه مورد استفاده قرار گرفته اند بعنوان اکانت های فعال در نظر گرفته می شوند و همگام خواهند شد.

می توانید حساب های کاربری را مدیریت کنید – آیکن ها را تغییر دهید، تغییر نام دهید، حذف کنید و یا حساب جدید ایجاد کنید – این کار رامی توانید از گزینه ی User Screenدر تنظیمات انجام دهید. همچنین شما می توانید یک  پیامِ اطلاعات مالک که بر روی صفحه نمایش قفل، ظاهر می شود قرار دهید.

پروفایل های محدود شده

اگر شما از اندروید 4.3 استفاده می کنید، توانایی راه اندازی یک پروفایل محدود را دارید، کافی است زمانی که در حال ساختن یک حساب کاربری جدید هستید Restricted profile  را انتخاب کنید.

پروفایل های محدود شده ، عملکردی مشابه کنترل های والدین دارند. پروفایل های محدود شده، از حساب شما به اپلیکیشن هایتان دسترسی دارند اما شما می توانید دسترسی آنها را محدود کنید در واقع می توانید انتخاب کنید که به چه چیزهایی دسترسی داشته باشند. توسعه دهندگان گزینه هایی برای اجرای تنظیمات  fine-grained برای پروفایل های محدود دارند. بنابراین شما به صورت تئوری می توانید انتخاب کنید که پروفایل محدود در اپلیکیشن های خاص ، قادر به انجام چه کارهایی باشد و چه دسترسی هایی داشته باشند.

پروفایل های محدود شده ، یک راه عالی هستند برای اینکه تنها اپلیکیشن های خاصی را در دسترس یک کاربر قرار دهید. برای مثال می توانید به فرزند خود فقط دسترسی به چند بازی را بدهید و دسترسی به اپلیکیشن های دیگر را ببندید. وقتی آنها می خواهند با تبلت شما بازی کنند، می توانید وارد پروفایل محدود بشوید-  همانطور که وارد حساب کاربری استاندارد می شوید -  و تبلت را دست فرزندتان بدهید. آنها فقط می توانند با تبلت شما بازی هایی را انجام بدهند که شما  در دسترسشان قرار داده اید، مجبور نیستید حساب کاربری جداگانه ای بسازید و هر اپلیکیشن را دوبار نصب کنید.

به یاد داشته باشید که گوگل راه حلی برای ایجاد یک اکانت مهمان خاص ندارد و هر داده ای که یک کاربر مهمان در اکانت ذخیره می کند در دسترس مهمان بعدی که از همان اکانت استفاده می کند قرار خواهد گرفت.

اما من اندروید 4.2 ندارم! چه کار کنم؟ 

بیایید فرض کنیم شما یک تبلت با اندروید 4.1 یا قدیمی تر دارید و واقعا می خواهید اکانت چند کاربره داشته باشید. شما چند گزینه دارید، اما همه ی آنها احتمالا برای شما مشکلاتی بوجود می آورند.

اندروید 4.1 یک ویژگی مخفی چندکاربره دارد که با دسترسی روت می تواند فعال شود - اگر چه ما آن را توصیه نمی کنیم – به گفته ی گوگل این ویژگی در اندروید 4.1 به دلیلی غیرفعال شده است و به احتمال زیاد اگر شما آن را فعال کنید با مشکلاتی مواجه خواهید شد. این یک ویژگی ناتمام در اندروید 4.1 است.

 Switch me  اپلیکیشنی است که تلاش می کند تا حساب های چند کاربره را برای هر دستگاهی که از اندروید 2.1 یا قدیمی تر استفاده می کند ، فراهم کند. برای انجام این کار تبلت شما باید روت شده باشد. - بیایید صادق باشیم – این اپلیکیشن یک جور هک برای اندروید است و احتمالا باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای شما خواهد شد. در واقع آنطور که راحت به نظر می رسد نیست و بررسی ها نشان می دهد که هر زمان که پروفایل کاربر را تغییر بدهیم باید مجددا دستگاه خود را بوت کنیم.

ما استفاده از هیچ یک از ترفند های بالا را پیشنهاد نمی کنیم. هرچند اگر تبلت شما همچنان از اندروید 4.1 یا قدیمی تر استفاده می کند، ممکن است بخواهید سعی کنید یک ROM سفارشی (مانند Cyanogenmod) نصب کنید که اندروید 4.2 را برای دستگاه شما به ارمغان بیاورد و به شما اکانت چند کاربره بدهد آن هم بدون هیچ گونه هکی!